Tuesday, February 26, 2013

RIndu Memori Lama

Alkisahnya...




A few weeks back, Ibu ajak pi makan kat restoran Santai dalam Tesco Ampang. Before balik tu Abah swuh beli kek kat Secret Recipe. Tengah teleng2 tengok kek ape yang best, ternampakla OUR memories --- VIENNA BROWNIES ---

Walaupun aku dah lama tak makan kat SR, tapi once in awhile aku pi jugak SR kat Bdr Baru tu pi beli kek. And I never see that brownies on the displayer ever again. Tapi tak tau la time aku tak datang, brownies tu dorang buat pulak kannnn...

That brownies hold so much memories between me with somebody that so dearly to my heart. Haip, haip....bukan ex-boyfriend ye. Tapi kawan baik. Sangat baik sampaikan bila ada selisih faham, it became a serious matter. Serius eh, bila kita rapat ngan orang, jgn la rapat sangat sampai macam takde hari esok. We used to be that closed. Tapi pas je selisih faham, trus masing2 buat hal sendiri, 2 tahun tak bertegur even in facebook.

Tapi Alhamdulillah, last August dia pon dah mintak maaf. Aku dah lama maafkan dia, so for me, no hard feelings lah...bila dia PM mintak maaf kat fb hari tu, aku terkejut gak tapi aku terima dengan hati terbuka sebab memang aku rindu dia. I remembered, at one time, I couldn't say her name out loud. Aku sebut 'hamba Allah' je sebagai ganti nama dia. My heart shattered a thousand pieces. Walaupun dah maafkan dia, tapi mulut tu masih taknak sebut nama dia sebab banyak memori ngan dia. Kawan baik kan, mesti lah ada banyak memori. Bila keadaan dah ok tahun lepas, baru aku boleh sebut nama dia.

Dulu masa zaman aku single, dia pon single, memang salu lepak kat SR Bdr Baru Ampang tu. SR tu kitorang buat macam mamak je. Kadang2 makan vienna brownies ngan ice blended je boleh sampai berjam2! Giler tak giler kitorang ni dulu. Alahai...portion brownies besar manelah kan...tapi boleh tu bertahan lama dok kat SR dengan hanya makan benda tu. Pastu sampai terlebih gula, tergelak macam kena geletek. hahah...cuma tak keluar air liur je masa gelak tu hahahahahhaaha :D


And ada satu incident ni sampai sekarang. Kalo teringat balik, I could laugh my heart out tau.

Kawan aku ni kata cheese naan best giler. So, masa puasa, tak ingat tahun bila dah, dia ajak pi kedai mamak, nak tapau cheese naan. Pegi pon dah tinggal sejam dua lagi nak berbuka. Masa tu parents aku balik kampung. Aku pon, ok, ikut je la... nak jugak rasa cheese naan yang dia kata best sgt tu.

Pegi la kedai mamak sebaris ngan SR Bdr Baru Ampang tu. erm, S.A Nasi Kandar? Kot la...


W: Mamak, kasi itu naan cheese 2, bungkus.


TUNGGU PUNYA TUNGGUUUUU>>>>>

Tetibe mamak tu letak 2 bungkus air laici atas meja kitorang.

W: Mamak, saya takde order air laici pon.
M: Tadi you kata air laici 2 bungkus.


OK, FINE!!! 

Can you tell me, which part of NAAN CHEESE that similar to AIR LAICI???


Disebabkan masa tu memang dah nak pukul 7ptg, last2 kitorang tapau nasi putih, ayam goreng mamak letak kari sikit. Fed up ok, tunggu lama2, sekali dapat benda lain. 

Oh, and kitorang tak amek pon air laici tu. Phuiii...

Tapi, bila diingat2 balik, memang bantai gelak je ;D

Missed the moments. Missed her :(

2 comments:

D Yatie said...

Saya ada bestfriend yg sgt gila closed. Macam belangkas. We even shared satu cawan satu pinggan satu straw satu bantal. But bila dh abis study as we expected, msh berkongsi rasa tp tak sama. But deeply inside, i miss her

elanie*Q said...

hehe...my mum believes in moderation. dulu ibu pernah tegur kitorg rapat sesangat tau tp tak amek peduli sgt. but once this kind of thing jadi, baru terpikir yg ade betulnya...kita kawan je ngan semua org, rapat ngan sume org, but don't excessively la kan...sume pon kita kena bersederhana, termasuklah dlm, berkawan :)

bila rasa dh tak sama, kdg2 rasa sebu kat dada..missed the old time sake kan? we surely do :(