Tuesday, March 31, 2009

Weekday's Plan!!

Yep, tomorrow; me and my peeps (Ain, Nadiah + Shidah) already have a plan to jog at Putrajaya's Pullman Lakeside + a morning walk at Taman Botani, Putrajaya. Well, according to my reading, morning is a good time to capture a plant's or flower's picture. Natural lighting power la katakan...

Since tomorrow is my day-off from class, we're decided to come early to the lakeside; having our jogs, playing badminton + breakfast. And after that, a picture tour at Taman Botani Putrajaya...

Yay, can't wait la!!! Hopefully this plan will go accordingly like the way we planned it..Insyallah~

Words Of Wisdom~

Have you ever heard of a word 'abrogate'?

'avarice'?

'whiplash'?

'gainsay'?

'jiffy'?

'namby pamby'?


Well, neither do I, in that case.

Caution: You might have came across of this exceptionally words used by some of the author who wrote your favourite books to explain certain features.

Does it makes your life or reading a bit difficult?
For me, yeah...

Not all people have a brain like an Oxford Dictionary;
full of words with many meanings;
words that are rarely used by people;
words that are complex in any other way;

I called it -- words of wisdom --

I dun like to use complicated words to describe myself;
I dun like to use uncommon words to depict things;
I am a simple girl,
using unsophisticated and easy words to elaborate any situations;
An easy way to make people's understand the matter clearly,
make their life's easier.
Mind me;
I like to be simple in every other things I do.

Make sense why nowadays, some youngsters don't prefer to read an English newspaper or even English novel. Some of the reading materials provided at the bookstore's shelves are using a high level of English words; we need to check up a dictionary to truly understand the meaning behind it.

It's such a shame when a simple things makes a big difference towards loving your English as your second language while indeed hating it at the same time for making your pretty life's difficult.

Today's Words Of Wisdom: Arduous

Orange Aura

Orange personalities are the creative adventurers in the color spectrum. They have an inner urge to be creative, active and enjoy life to its fullest. They are also individual and independent and integrate physical and mental qualities. They enjoy the challenge and excitement of forming and shaping physical reality. Orange personalities love to imagine and plan strategies for their next adventure or project and then put those plans into action. They need to be involved in the actual working process and want to physically shape and form their own ideas. They have difficulty sitting back and letting other people do things for them. They are always busy building, organizing and shaping their projects and physical reality. An Orange personality's motivation in life is based on how much pleasure and satisfaction they get out of their own adventures, challenges and creative projects. They want to be adventurous, creative and live out their own ideas.

Monday, March 30, 2009

Belated, On + Soon Birthday Celebration

Well, the title says it all then.. supposedly this entry should be posted on 23rd March, but due to low internet coverage here at Za'aba, lots of report + presentation slide to be done in that week, and of course me being the lazy myself (tau takpe!!)..so, it's been postponed until today, the day when my whole day's class being canceled by Encik Zaini (he'll be teaching both class, morning -EIA's principle- and afternoon -Environmental Audit-)

So, here it goes..
Venue : Alamanda, Putrajaya + Pizza Hut and in between places
Date : 23.03.09

Time : 2pm - 8pm

We're having a blast that day.. and actually, we're having a birthday celebration for Ain but since her birthday is in between the five of us, then we decided to do it officially. And that's why this entry called 'belated (for me + Sal), On (Ain) and Soon (Shidah + Nad) Birthday Celebration'..

It was kinda like a release-tension/ getaway time la for us because we got so much work to do + need to finish it within that week..so, here are some of the pic taken during our short getaway-from-work time...


well, it's one of the best hangouts la with them...lots of laughing (while Nad being a laughstock made by Ain + me)...can't wait for another getaway with them..yet again; no money, no talk, babe..kena kumpul duit dulu nih..

Azida Mutalib's Wedding 210309

Yang ni entry pasal kawan PAMs kitorang jugak. Geng rapat Sue, si Azida atau lebih dikenali sebagai Zida atau Gda.

Majlis Gda ni dibuat kat Juasseh, Kuala Pilah (ha'ah..jalan yg ader berapa 32 selekoh-sampai nk termuntah kira-dan aku yg pening drive belok2 tu..haha) Kitorang bertolak kul 1.30pm sampai kat umah pengantin kul 3.20pm (mak aii..sama jauh cm aku balik kampung kat Muar je). Disebabkan jauh yg amat sangat campur ngan selekoh2 tu, last2 kitorang lepak kat umah Gda sampai kul 4.20pm, gerak balik + sampai kat Bandar Tasik Selatan kul 6pm kot (ape lagi, aku merempit la masa kat highway, penat beb!).

Gda ni aku tak rapat mana pon. Biasa2 je, kadang2 ber'ym' gak ngan dia. Sekarang ni jadi isteri+student Master sepenuhnya kat UPM, amek Environmental management jugak rasanya.

Majlis Gda ni kitorang berlima je pegi (aku, Wafi, Kak Iza, Kak Aina + Angah), wakil dak2 klas PAMs dulu sbb jauh, kan..yang mana keje tu ader yg tak dapat cuti, takde transport..huhu..

so, ni je antara gambar yg sempat di'snap' kan masa kat Kuala Pilah tu..

Semoga murah rezeki + panjang jodohnya...Amin~

Friday, March 20, 2009

Intan Suhana's Wedding

yep, another friend's wedding..I know, I know..when will it be my turn? hurm, Insyaallah, kalo ader jodoh, ader rezeki tak kemana :) (dear kawan2 yg dikasehi sekalian, dun u ever say...'lambat lagi kot...'.. that one is a BIG NO, NO...haha)

Well, enough of me rambling on this wedding thing (only god knows when will I stop ranting about it..bla, bla, bla)

So, trus kepada cerita asal..Intan Suhana ni bukannya member rapat aku masa kat UiTM PAMs tu pon..tp since dh grad ni, kitorang byk chatting skali kat ym..ble layan gak la otak dia yg lebih kurang sama bengong cam aku tu..hihi..

Alkisahnya dia ni bertemu jodoh ngan senior kitorang masa kat Park Amenity Management (PAMs) dulu..jatuh chenta masa sem 1, balik dari induction kitorang junior kat Batu Maloi, N9. Masa tu..ecececeh....poyo je dating depan bilik AV konon (FSPU)..Alhamdulillah, berkekalan la jugak..Insyaallah sampai bila2 bukan setakat anak + cucu je...bak kata orang putih, till death do them apart..yup, that's more like it..eheh~

Nikah 140309 di Masjid Putrajaya kul 930 am (kot la, sbb aku tak dpt join tgk nikah). Bersanding pulak di Dewan Kejiranan Presint 8 kul 1330pm dengan baju warna putih..

Tak ramai classmate kitorang yang dapat datang masa tu..bayangkanla, esoknya 150309 (Ahad) majlis kawen Ani Kluang (tapi aku tak pi la, jauh + tak sempat kejar due assignment)..minggu ni 210309 member satu geng Sue jugak kawen, si Azida tu (gda) kat Kuala Pilah (aku pi jugak..member kan, wajib datang..hehe).

Hari tu majlis Sue, dak2 yang dapat datang ader berapa kerat je..Wafi, Wan Melaka, Faiz, Maya, Kak Ani Sobirin, Cek Liza, Syarah, Nanie, Kak Iza, Kak Aina, Gda, Shasha, Nor (pengapit), Adda, dan Kak Sue.

haih, banyak plak nak cter..let d pic do the talking ya..haha


Semoga perkahwinan kawanku ini diberkati oleh-Nya dan dikurnia seramai mana zuriat kepadanya...Amin~

Thursday, March 12, 2009

Transformer 2 : Revenge of the Fallen

Kenapa la aku pi tgk movie hari ni?

Aku sebenarnya nak tengok citer yg The Rock berlakon tu

..Race to Witch Mountain..

Tapi kuar esok la plak..bila masa la plak new movie kuar Jumaat pon aku tak sure..

Ke aku yg ter'missed' dunia movie ni?

hihi..bdw, ni trailer untuk citer RWM tu:

video


And........

Citer ni yang aku dok tunggu gak untuk tengok dalam bulan 6 atau 7 nanti...

The MOST AWAITED MOVIE OF THE YEAR -2009- (list aku la):

Transformers 2: Revenge of the Fallen

video

weeheee~

Tak sabar, tak sabar!!!!

movie marathon + birthday present

aha!!

punya la lama tak tgk movie, hari ni aku pi tgk movie kat Mid sorg2..

Bukan membawa diri, kebetulan hantar Puan Sal (hehe) balik, trus pi masuk Mid..

Lagipun rindu la nk tgk movie sorg2..

Bukan salu buat cenggitu..hihi..

tadi gi buat movie marathon dari kul 11.45am till 2.45pm..

Tak sempat2 panaskan badan pas kuar 1st movie, trus masuk 2nd movie..

Hari ni aku tgk citer:

  1. 11.45am : City Of Ember
  2. 1.30pm : Dragonball the Evolution

BEST KE?

  • City Of Ember : heh..biasa je..nothing yg spesel pun citer tu..kalo stakat nak ngabeskan duit boleh la ;p
  • Dragonball the Evolution : pon boleh la...bak kata abang aku, bila masa plak si Goku ni masuk High School? erk...all in all, citer DBE ni ok je la..and, kena bagi kredit untuk yg ni; ader lawak2 sket, so, takde la bosan sgt ;)
pasni aku nak tengok citer Race to Witch Mountain plak..buah hati pengarang jantung aku berlakon..saper lagi kalo bukan Dwayne 'The Rock' Johnson!!! woot, woot~


And, did you remember my birthday lists?

Aku ader berangan nak bli Canon IXUS 980 IS kan?

uuuuu....

Tadi aku pi survey kamera tu kat Mid..

Well.....last time I checked in Canon's website, there's only two colours availabe for that series; which are black + silver..

I do have silver camera, so, what I want now is the black one (coz it happened to be super stylish)

But then, masa aku tgk display kat kedai canon tu, ader warna MERAH!!!

it's Bloodred..

Nope, nope...bukan Bloodred..I dun think it's Bloodred..

Sort of like, 2 tone lighter...

erm, SANGAT EKSLUSIF gitu!!!

So, aku dah tanya 3 orang, tiga-tiga kata merah lawa...

huhu...so, now I'm torn between BLACK or RED..

which one ah? which one?huhuhu....

Wednesday, March 11, 2009

i'm FINALLY 24!

yippee yey!!!

I'm finally 24..hihi..

but I thinked, this year's birthday is one of the:

  1. boring birthday ever (no birthday gift at all, just a wish from friends..thanks y'all..but I still can handle that..hihi)
  2. busiest birthday ever (helping + preparing for my cousin's BIG day ---hey, I have lots of assignments need to be done ya)
  3. but it's been a sweet birthday (there's an entry for me in my dearest LiyanaRoxx's blog..woot, woot~)
But I need to solved this questionnaire, do I preparing myself:
  • Mentally? ---> yep, I'm 24 now, there's no turning back..I'm accepting it with open arms...and best if I say that I already got my mom's blessing for my OWN BIG DAY!!! now, now..where's my PRINCE CHARMING? hehe
  • Physically?---> yes + no...now I'm okay with my appearance + weight but I need to reduce my weight just about 8 more kilos...and then I'll be happy...(owh, I got another 9 months before I need to do a new year's resolution again)
hehe..but all in all, I still didn't get any of my birthday presents that I dreamed off (my last two entry)..but hey, hey...I still have time...I still got time until next year's birthday what.... ahahahaha...

Friday, March 6, 2009

24th Birthday COUNTDOWN!! (Part IV)

Weh, esok besday aku, esok besday aku!!

hepi btul aku ni...

hari ni dah takde ape sgt nak tulis..just buat COUNTDOWN je..

malam ni aku ikut parents aku balik kampung

ingat kan malas nk ikut, tp sbb Isnin cuti,

dan aku takmau guna duit aku bli makanan bila dok umah sorg2;

last resort, aku kena la ikut...

(tetibe jd kedekut sbb aku nk kumpul duit blli hadiah besday sdri...muahaha)

kat kampung line internet sgt susah

jdnyer, btul2 COUNTDOWN ni habis untuk hari ni je...

oh yeah~

Thursday, March 5, 2009

24th Birthday COUNTDOWN!! (Part III)

heeee~

lagi 2 hari!

Opppss...lagi 1 hari 1/2 laa..

erm, nak cter ape plak post COUNTDOWN kali ni?

Owh, my birthday present(s) list:
(nope, it's not a list I care whether I get it for my birthday or not..just a thought about having it on my 24th birthday yaa)

  1. Canon Ixus 980 IS (black)
  2. a white ESPRIT collection's blouse
  3. a black Cheetah's ladies t-shirt
  4. a new hp (Nokia...huhu..it's Israel's company. sigh~)
  5. more books by L.J Smith (or any reading material la..I LOVE READING)
  6. lots and lots of Baju Kurung Pesak Gantung (orange, yellow, bloodred, green, aquamarine, indigo and BLACK!)
heee~ macam best kan kalo dapat tu semua?
IN MY DREAMS la!!

Wednesday, March 4, 2009

24th Birthday COUNTDOWN!! (Part II)

yippee~

Ader lg 3 hari before I turn 24!

(Nape macam happy je? Orang lain punya la tak suka nak ubah 1 angka lagi kat belakang umur tu..Tapi len plak aku..ekeke..maybe sebab pagi2 lagi kot dh ngadap laptop+keje...bengong sket rasa)

Persoalan COUNTDOWN semalam masih blom terjawab lagi..

Nantila, ader 3 hari lagi..That one can wait...

Bagi aku, aku tak kesah je nak tukar angka belakang tu setiap tahun.

Sebabnya:

  1. Biar sendiri sedar, it's time for me to think maturely
  2. Biar sendiri sedar, aku dah kena cari Mr. Right aku sendiri (jgn berangan lagi sayang...)
  3. Biar sendiri sedar, I'm a big girl now, I can't just rely on my parents to get what I want in life (eg: Birthday Gift - I can get it on my own effort)
  4. Biar sendiri sedar, dah banyak benda aku achieve (academically), dan tak lama lagi, aku dah bleh contribute something dalam family aku...I am my parent's daughter and I want to make them proud of me!!
  5. Biar sendiri tau, AKU ADER BANYAK ASSIGNMENT NAK KENA SIAPKAN NI!!!!
hehe, chow dulu, aku nak kena settlekan assignment aku dulu (hish, sempat lagi men internet+update blog)!!

Tuesday, March 3, 2009

Trust Me

Looking for something I've never seen
Alone and I'm in between
The place that I'm from and
The place that I'm in
A city I've never been
I found a friend or should I say foe
Said there's a few things you should know
We don't want you to see
We come and we go
Here today, gone tomorrow

Were only taking turns
Holding this world
It's how it's always been
When you're older, you will understand

If I say who I know it just goes to show
You need me less than I need you
Take it from me
We don't give sympathy
You can trust me trust nobody
But I said you and me
We don't have honesty
The things we don't want to speak
I'll try to get out but I never will
Traffic is perfectly still

Were only taking turns
Holding this world
It's how it's always been
When you're older you will understand

And again maybe you don't
And again maybe you won't

When you're older
You might understand
When you're older
You might understand

*yeah, yeah, one day u might have understand it if you're mature enough to understand it. Go figure, babe!
*Mental note: '
We don't give sympathy, neither empathy'

24th Birthday COUNTDOWN!!

owh, owh..I'll be celebrating my 24th birthday's this coming 7th of March!!

mak aii..dh sipi2 lagi nak masuk Jubli Perak!!

Adakah aku sudah bersiap sedia:

  1. Mental
  2. Fizikal
Haha..takpe2, ader lg 4 hari aku boleh pikir pasal ni..

wait ahhh...

NAT..NAD?

Tadi dalam kelas Prof. Dr. Zahedi, belajar pasal TASK ANALYSIS..dia pon bagi la contoh orang tukar tayar kete..memula untuk tasking tu biasa2 je. And then masukla bab bukak tayar..cmni la:

'Periksa tayar; lakukan 1 jika tayar bocor, lakukan 2 jika tayar tidak bocor'

'Jika tayar bocor: buka nat tayar menggunakan spanar' (Nad, senang jugak nak bukak ko ni kan?hehe)

'Selepas tayar diganti, pasang nat semula dan ketatkan nat dengan menggunakan spanar' (wakaka...aku dah tau dah, pasni kalo Nad bengong2 sket dalam kelas, aku kena ketatkan sket Nad ni guna spanar pon boleh..hehe)

...

'Teruskan perjalanan' (...dengan Nad terlekat di tayar...ekekeke..)

*Sian giler kat Nad..habes kelas je, sume dak2 kelas trus cakap...'ketatkan NAD menggunakan spanar..part yg aku dok tmbah tu, tu ha..yg bila 'teruskan perjalanan.....'
*sori Nad, aku+mereka2 gurau2 belaka...aku tau ko tak makan hati...kalo makan hati, aku mintak maaf dari hujung kepala nat hingga hujung bolt..hihi ;D